Web Analytics Made Easy - Statcounter

نوسان قیمت و کمیابی برخی از کالاهای اساسی فشار مضاعفی به معیشت مردم وارد کرده که در جدیدترین چالش، با گرانی آبزیان دریایی همراه بوده است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا به نقل از هرمز؛ سلامت جامعه انسانی در گرو موارد مختلفی می‌باشد که یکی از مهم‌ترین آنها سلامت اقتصادی و تامین معیشت مردم است.

برای داشتن جامعه‌ای پویا باید در حوزه‌های اشتغال، معیشت و دانش‌افزایی آن جامعه گام‌های بزرگی توسط دولت‌ها برداشته شود تا بتوان در ابعاد مختلف اجتماعی نمودار حرکتی جامعه رو به پیشرفت باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از شاخص‌های مطرح شده، توجه به اقتصاد و معیشت مردم از مهم‌ترین اولویت‌ها برخودار است چرا که این دو مساله رابطه موازی با یکدیگر دارند اگر اقتصاد در جامعه از تراز منفی برخوردار باشد و تورم‌های بالا شکل گیرد معیشت مردم نیز در خطر قرار می گیرد.

از سویی دیگر سیاست گذاری مسئولان در دولت‌ها نیز بی‌تاثیر در روند معیشتی و زندگی مردم نبوده است و می توان گفت گرانی‌های اخیر و حتی کمبود مایحتاج ضروری مردم از تصمیمات نادرست و سیاست گذاری‌های غلط برخی از مسئولان در سطح استان‌ها و حتی کشور است.

 

گرانی گوشت در کشور

پس از گرانی مرغ، گوشت یکی دیگر از محصول‌های حوزه پروتئینی  از این قافله جا نماند و با نوساناتی در بازار روبه‌رو شد.

بنا بر اطلاعات مقداری، قاچاق دام در سطح کشور یکی از عامل‌های گرانی گوشت عنوان شد.

قیمت هر کیلو دام سبک در اواخر سال گذشته به ۵۵ هزار تومان هم رسید که دامداران در این موضوع متضرر شدند.

همچنین قیمت هر کیلو لاشه گوسفندی درب کشتارگاه نیز به ۱۰۵ هزار تومان و لاشه گوساله به ۹۰هزار تومان هم رسید که از رشد قیمت برخودار بوده است.

تخم‌مرغ در کشور کمیاب شد

سال گذشته نیز کمبود شدید تخم‌مرغ در کشور علی الخصوص در استان‌های جنوبی را شاهد بودیم که علت اصلی آن به دلیل کمبود نهاده‌های دامی بود.

این کمبود در عرصه نهاده‌های دامی اعتراضات زیادی را به‌همراه داشت که در راس آن صاحبان مرغداری‌ها و مردم بودند.

امسال نیز با توجه به کاهش تولید و کمبود نهاده‌های دامی، قیمت تخم‌مرغ افزایش پیدا کرده است چرا که در صورت نبود نهاده، مرغ هم تخم نمی‌گذارد.

مرغ در خواب و رویا

پس از گذر فراز و نشیب‌های فراوان در زمینه گوشت و تخم مرغ، این بار مهم ترین سبد غذایی مردم از سفره‌شان گریخت.

مرغ که از ارزان‌ترین و دسترس‌ترین محصولات غذایی در کشور قلمداد می‌شود به یک‌باره کاهش پیدا کرد که ادله زیادی برای این کاهش عرضه تا کنون عنوان شده است.

برخی از کارشناسان و رسانه‌ها علت کمبود مرغ در کشور را افزایش خرید مردم عنوان کردند و برخی دیگر سوء مدیریت صحیح و کاهش تولید در کشور دانستند.

در حالی که مسئولین از توزیع کافی مرغ در کشور خبر می دهند اما صف‌های طولانی مردم گواه بر کمبود واقعی مرغ در جامعه است.

پیگیری‌های رسانه‌ای نیز گواه بر این موضوع بوده است که کاهش جوجه‌ریزی به دلیل کمبود نهاده‌ها و همچنین احتکارهای بزرگ در سطح کشور عامل ایجاد تشنج معیشتی در کشور بوده است.

گرانی آبزیان دریایی در کشور/ ماهی از سفره مردم حذف شد

تراژدی تلخ این روزهای مردم کشورمان به همین‌جا بسنده نشد و با صحبت‌های حسن روحانی رئیس جمهور کشور مبنی بر اینکه مردم سبد غذایی‌شان را از آبزیان دریایی تکمیل کنند خنده ای مضحک بر لبان برخی افراد جامعه نقش بست.

آبزیان دریایی که روند قیمت گذاری ثابتی را تاکنون به چشم ندیده‌اند هر روز گرانتر از روزهای گذشته به فروش می رسند.

از سویی وجود صید ترال در آب های دریایی کشور و از سویی دیگر فصل بندی صید انواع آبزیان دریایی باعث شده است که قیمت این دسته از سبد کالایی رو به افزایش باشد.

وجود دلالان و عدم برنامه ریزی صحیح در راستای تشکیل تعاونی‌های صیادی و مدیریت صید درکشور نیز از سویی دیگر بر دغدغه‌های مردم افزوده است.

تضرر استان های جنوبی کشور در حوزه دریا

صیادان استان های جنوبی کشور را می توان بزرگ‌ترین قشر جامعه معرفی کرد که بسیار متضرر شده‌اند از یک سو گرانی سوخت و عدم واگذاری سوخت تعرفه ای به آن‌ها و همچنین رشد چشم گیر نرخ وسایل صیادی و  وجود صید ترال در کشور باعث شد که همه عوامل دست به دست هم دهند تا معیشت این افراد زحمتکش به خطر بی‌افتد و در ادامه این موضوع زنجیره مردم محلی نیز با گرانی ماهی و آبزیان دریایی مواجه شوند و اندک اندک غذاهای دریایی را نیز از سفره معیشتی‌شان حذف نمایند.

رشد چشم گیر نرخ تن ماهی در سال جدید

عمده مسائل و آسیب های سوء مدیریت در کشور شامل کارخانه‌های زیادی شد که در رابطه با موضوع گزارش می توان به گرانی چشم گیر انواع تن‌های ماهی در کشور خبر داد.

استان هرمزگان که مهد صید و صیادی کشور محسوب می شود و کارخانه‌های تن ماهی این استان فاصله ای تا دریا ندارند در بازه‌های زمانی کوتاه مدت نرخ‌هایی از محصول خود رونمایی کردند که مردم محلی دسترسی شان به این محصول دریایی را کاهش داده اند.

عدم نظارت بر نرخ محصولات

قیمت این محصول دریایی و فرآورده‌های آن به گونه ای رشد فزاینده داشته است که حتی مصوبات دستگاه قضا نیز چاره ساز نشده و هر روز شاهد افزایش قیمت هستیم.

عملکرد دستگاه‌های متولی نیز در راستای همسان سازی بازار تا کنون ضعیف بوده است و علاوه بر اعلام نرخ نامه‌های هفتگی از سوی ستاد تنظیم بازار، دستگاه های ذیربط رسیدگی و سرکشی از میزان قیمت‌ها را به خواب فراموشی سپرده‌اند تا زنجیره عدم مدیریت در کشور کامل شود و مردم بزرگترین قربانی معیشتی قلمداد شوند.

صید ترال شرایط تخریب زیستگاه‌های انواع آبزیان را فراهم ساخته است

مهرداد بازرگان رئیس اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان آبزیان استان هرمزگان در گفت و گو با خبرنگار دریای اندیشه در خصوص چگونگی وضعیت تولید آبزیان در استان و استان های جنوبی اظهار کرد:صید انواع ماهیان به وسیله ی کشتی های ترال و همچنین قایق ها و لنج های صیادی داخلی که از ادوات صید مخرب ترال استفاده می کنند تخریب زیستگاه‌های انواع آبزیان را فراهم ساخته است .

رئیس اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان آبزیان استان هرمزگان  گفت: صید انبوه موجب از بین رفتن تعادل و توازن تولید و تکثیر آبزیان در مقابل صید و برداشت آنها گردیده و چون برداشت بی رویه همراه با تخریب زیستگاه‌ها انجام پذیرفته، ترمیم، احیا و بازسازی ذخایر آبزیان صورت نمی پذیرد، در نتیجه افت شدید تولید آبزیان با خطر انقراض گونه های مختلف دریایی را رقم زده است .

بازرگان افزود: بازسازی ذخایر و ایجاد تعادل و توازن در اکوسیستم دریایی نظامی قانونمند را برای صید و صیادی همراه با نظارت کامل چه در خشکی و چه در دریا طلب میکند تا شاهد بازسازی سریع ذخایر و بازگشت به تعادل و تداوم تولید و افزایش آبزیان باشیم .

بخش خصوصی پیگیر توسعه پرورش آبزیان دریایی در قفس

وی تصریح کرد: در سالهای اخیر دولت و بخش خصوصی به شدت پیگیر توسعه پرورش ماهیان دریایی در قفس و گسترش مزارع پرورش ماهی و میگو در سواحل مستعد استان می باشند که در آینده نزدیک قسمت بزرگی از نیاز جامعه از طریق آبزی پروری تامین خواهد شد.

رئیس اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان آبزیان استان هرمزگان گفت:  با توجه به اینکه آبزی پروری در سواحل و دریای جنوب تقریبا به صورت اورگانیک انجام می‌پذیرد و از کیفیت بسیار بالا و مطلوبی در سطح دنیا برخوردار است امید است که توسعه آبزی پروری بتواند کمبود محصولات دریایی را از این طریق جبران و با کنترل کیفیت و قیمت و ترویج فرهنگ مصرف ، ذائقه ی جامعه به سوی مصرف آبزیان سوق یابد .

بازرگان در پاسخ به سوال خبرنگار ما در خصوص علت گرانی آبزیان و رشد صعودی قیمت‌ها در کشور اظهار کرد: مهمترین عامل در تنظیم بازار و ثبات قیمت‌ها، ایجاد تعادل در عرضه و تقاضا می باشد.

وی ادامه داد: از آنجا که مردم ساحل نشین عمده مصرف پروتئین‌شان از طریق محصولات دریایی تامین می شود لذا سرانه مصرف انواع گونه های آبزی در شهرهای ساحل نشین میزانی بسیار بالاتر از نقاط دیگرمی باشد به همین دلیل می بایست تلاش بر این باشد که ابتدا مصرف مردم و بازار آبزیان در نواحی ساحلی تامین گشته ، سپس مازاد آن به اقصی نقاط دیگر ارسال گردد.

نرخ ماهی در شهرهای ساحلی گرانتر از سایر شهرها

رئیس اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان آبزیان استان هرمزگان با بیان اینکه  عدم کنترل و برنامه مدون باعث گردیده آبزیان استان به خارج از کشور یا استان‌های داخلی منتقل گردد،عنوان کرد: مشخصا در بازار ماهی فروشان به علت کمبود عرضه و تقاضای فراوان ، قیمت‌ها به شدت سیر صعودی را تجربه می کند، به طوری که قیمت ماهی و محصولات دریایی در شهرهای نواحی ساحلی گرانتر از شهرهای استان‌های همجوار یا مرکزی همانند شیراز، کرمان، اصفهان، مشهد، تهران و … خواهد بود .

بازرگان با اشاره به اینکه متعاقبا به علت خروج بی رویه محصولات دریایی کارگاه‌های فرآوری و مراکز تولید و بسته بندی بهداشتی محصولات دریایی در استان که منابع بزرگ اشتغالزایی نوار ساحلی می باشند به علت کمبود مواد اولیه به حالت نیمه تعطیل و تعطیل در آمده است .

وی اظهار کرد: حال جای بسی تامل است که با وجود امکانات و تاسیسات بروز فرآوری و نیروی کار زبده که در استان و نوار ساحلی وجود دارد و می توانند محصولات دریایی را با بهترین کیفیت و سلامت زیر نظر متخصصان فنی، بهداشتی و شیلاتی به صورت کاملا تازه یا منجمد به دست مصرف کننده برسانند چرا بسیاری از این محصولات در مکان‌های غیر مجاز و بدون امکانات جمع آوری و دپو می‌شود که عمدتا گذشت زمان جمع آوری نیز کیفیت محصول را تحت شعاع قرار می‌دهد و سپس به بازارهای هدف (خارج از استان) حمل می‌گردد در صورتی که می‌توان با مدیریت و استفاده از زیرساخت‌های درون استان که با سرمایه‌گذاری بخش خصوصی به همین منظور احداث گردیده‌اند ، هم به سلامت جامعه و هم به اشتغال‌زایی و درآمد بیشتر برای استان منتهی گردد به صورتی که قیمت‌های محصولات دریایی را نیز با عرضه و تقاضای صحیح کنترل نمود .

افزایش قیمت رابطه مستقیم با کاهش امنیت غذایی دارد

رئیس اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان آبزیان استان هرمزگان با بیان اینکه غذا و مواد غذایی همواره یک نیاز دائمی برای انسان‌ها بوده از آنرو بحث امنیت غذایی همیشه در جوامع مختلف جایگاه ویژه ای داشته است،گفت: افزایش قیمت رابطه‌ی مستقیمی با کاهش امنیت غذایی دارد.

بازرگان ادامه داد: از اینرو تغییر قیمت‌های مواد غذایی به عنوان یک متغیر کلیدی و اثر گذار بر عرضه و تقاضا مطرح بوده و این موضوع در خصوص تامین مواد پروتئینی با مصرف آبزیان نیز از این بحث مستثنی نمی‌باشد.

وی تصریح کرد: جامعه ما نیز هزینه‌های زندگی خود را مطابق درآمد‌ها و سطح رفاه خود برنامه ریزی می کنند، حال اگر بهای یک کیلوگرم محصولات دریایی به صورت قابل ملاحظه‌ای از گوشت قرمز و گوشت سفید (مرغ) گرانتر باشد علی‌رغم میل باطنی مصرف خانوار خود را به سمت محصولات ارزانتر سوق می دهند.

لزوم افزایش سرانه مصرف آبزیان در کشور 

رئیس اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان آبزیان استان هرمزگان اظهار کرد: اگر هدف و تلاش ما افزایش سرانه مصرف آبزیان در کشور و رساندن این مصرف به نرم جهانی باشد مستلزم کنترل دو اصل مهم است که در وحله اول، قیمت به گونه‌ای که سنگینی هزینه آن بر دوش خانوارها فشار مضاعف وارد نیاورد و در وحله دوم، ترویج و تشویق ذائقه ایرانی با افزایش کیفیت به سوی مصرف آبزیان می‌باشد که با اجرای مدیریت صحیح می‌توان هم قیمت‌ها را کنترل کرد و هم به کیفیت مطلوب رسید.

استحصال یک میلیون و ۲۰۰ هزار تن انواع آبزیان در ایران

بازرگان با اشاره به سخنان اخیر رئیس جمهور در خصوص استفاده مردم از آبزیان، تشریح کرد: در حال حاظر کل تولید و استحصال محصولات آبزی اعم از صید و صیادی و پرورشی چه در سواحل و دریا و چه در آب‌های داخلی حدود یک میلیون و دویست هزار تن می‌باشد.

وی ادامه داد: در صورتی که مصرف گوشت قرمز و گوشت سفید (مرغ) به چندین میلیون تن می‌رسد، برای جایگزینی قسمتی از پروتئین گوشت قرمز و سفید (مرغ) توسط محصولات دریایی می بایست برنامه ریزی مدونی همراه با کنترل قیمت و کیفیت صورت پذیرد.

رئیس اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان آبزیان استان هرمزگان با بیان اینکه رشد تولید محصولات آبزی پرورشی در سال‌های اخیر مطلوب و بسیار خوب بوده است، خاطرنشان کرد:  امیدواریم در آینده نزدیک با افزایش تولید و کنترل قیمت‌ها و ترویج فرهنگ مصرف آبزیان و گرایش سلیقه و ذائقه جامعه به سمت مصرف محصولات دریایی که سلامت جامعه را تضمین می نماید گام برداریم .

انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: استان های جنوبی محصولات دریایی آبزیان دریایی انواع آبزیان مصرف آبزیان مرغ در کشور معیشت مردم نهاده ها استان ها قیمت ها تخم مرغ

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۷۳۷۹۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اکنون نوبت وعده صادق اقتصادی است

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای استان آذربایجان غربی، نماز عبادی ، سیاسی جمعه در شهرستان خوی به امامت حجت الاسلام قاسم خانی در مصلای امام خمینی برگزار شد .
امام جمعه خوی در خطبه های این فریضه الهی با تسلیت سالگرد شهادت امام جعفر صادق (ع) به بیان ویژگیهای اخلاقی و علمی آن حضرت پرداخت و گفت : امام جعفر صادق (ع) بعنوان بنیانگذار مذهب شیعه  خدمات بزرگ و فراموش ناشدنی را در زمینه علمی و فقهی به مسلمان کرده است .
وی افزود : تربیت انسانهای عالم و شایسته و پرورش و آموزش شاگردانی با ویژگیها و تخصص های خاص از مهمترین ویژگیهای امام صادق (ع) بود .
حجت الاسلام قاسم خانی  با تقدیر از تلاشهای نیروی انتظامی در اجرای طرح نوردرراستای پاسداشت عفاف و حجاب گفت :غربی های بیش از دویست سال است که می گویند تا زن از قیود اخلاقی و  شرعی رها نشود نمی تواند پیشرفت کند ،اما زن ایرانی این داعیه را در عمل باطل کرده ودر همه میدانها با حجاب اسلامی باسربلندی ظاهر شده و موفقیت های کم نظیری با عفت و حجاب اسلامی در تاریخ جهان به ثبت رسانده است که این موضوع غرب را بشدت عصبانی و به وحشت  انداخته   است .
وی با اشاره به ثمرات وعده صادق و جواب دندشکن به رژیم غاصب صهیونیستی گفت : اکنون نوبت وعده صادق اقتصادی است ،عملیات ترکیبی «وعده صادق» دارای ابعادی گسترده و چند لایه‌ای برای ایران، منطقه و جهان بوده است. اقدام راهبردی که جبهه عبری عربی غربی را به زانو درآورد. ایران با چندین موشک کروز و بالستیک و ده‌ها پهپاد، محاسبات و اقدامات حداقل ده کشور قدرتمند غربی و عربی را درهم ریخت و همه اقدامات پدافندی آنان را خنثی کرد.
وی تاکید کرد : اکنون نوبت این است که قوای سه گانه و همه دستگاه‌های دولتی و حاکمیتی برای ثبات اقتصادی، «طوفان‌الاقصی» و «وعده صادق» اقتصادی ایجاد کنند .
 حجت الاسلام قاسم خانی  افزود: دولت و بانک مرکزی و وزارت‌خانه‌های اقتصادی برای رفع مشکلات معیشتی که کام مردم را تلخ کرده است باید نقشه روشن و اقدامات نقطه‌زن بر علیه سوداگران امنیت اقتصادی ایران تهیه و تدارک ببینند و خانه‌های فساد اقتصادی را در اربیل و اتاق‌های سیاه دلار فردایی و تلگرامی را هدف قرار دهند و بدون مماشات فراز و فرودهای آزاردهنده بازار پول و سرمایه را کاهش دهند.
امام جمعه خوی افزود : وعده صادق اقتصادی این است که دولت محترم برای جهش تولید سازوکارهای واقعی حضور مردم را هرچه سریعتر بررسی کند و بهترین راه‌ها و ساز و کارها برای مشارکت مردم در تحقق جهش تولید را برگزیده و عملی سازد.

دیگر خبرها

  • تاثیر مردمی‌سازی صندوق‌های بازنشستگی بر سفره بازنشستگان
  • ۴ نفر مبتلا به تب کریمه کنگو/مردم توصیه‌های بهداشتی را جدی بگیرند
  • قیمت جدید دام زنده؛ گوشت قرمز چند است؟
  • سیستان و بلوچستان توانمند در استقرار صنایع نیروگاهی
  • گفتگو با با تولیدکننده خلاق گلاب در رادیو
  • قیمت مرغ و گوشت امروز ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳ + جدول
  • دولت روحانی چگونه سفره مردم را کوچک کرد؟
  • صادرات دام راه حلی مناسب برای تعدیل بازار گوشت
  • اکنون نوبت وعده صادق اقتصادی است
  • شکست نفت در فرار از بزرگترین کاهش هفتگی ۳ ماه گذشته