Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-05@12:54:51 GMT

مهاجرت و زمستان‌گذرانی مرغ‌های نوروزی در بوشهر

تاریخ انتشار: ۱۴ بهمن ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۸۸۰۷۳۳

مهاجرت و زمستان‌گذرانی مرغ‌های نوروزی در بوشهر

ایسنا/بوشهر شالوها از جاذبه‌های زیبا و چشم نواز گردشگری بندر بوشهر هستند. پرندگان مهاجری که در نیمه دوم سال و برای گذراندن فصل پاییز و زمستان به این بندر آمده و مهمان ساحل نشینان خونگرم و مهمان نواز می شوند...

بوشهری‌ها نیز با روی باز از پرواز شالوها -مرغ‌های دریایی که در گویش‌ بوشهری شالو خوانده می‌شوند- بر فراز ساحل بی‌نظیر و زیبای خلیج‌فارس استقبال می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مرغ‌های مهاجر دریایی یا کاکایی‌ها در هوای دلپذیر و پاییزی بر بلندای آسمان سواحل بندر بوشهر پرواز می‌کنند و مردم نیز به تماشای آنها نشسته و یا به آنها غذا می‌دهند. و از آنها عکاسی می‌کنند.

پرواز منظم و چرخش این پرنده‌های مهاجر که در زبان فارسی مرغ‌های نوروزی خوانده می‌شوند؛ بر فراز ساحل خلیج‌فارس با خلق صحنه‌های بسیار زیبا چشم هر رهگذری را به خود خیره می‌کند.

خسرو درویشی، رئیس اداره نظارت بر امور حیات وحش اداره کل حفاظت محیط زیست استان بوشهر در این باره عنوان کرد: در حد فاصل نیمه دوم دی ماه تا اواسط بهمن ماه ۱۳۹۹ عملیات آماربرداری از جمعیت پرندگان آبزی و کنار آبزی استان بوشهر به انجام رسید.

وی افزود: به موازات این عملیات در دو سایت از تالاب‌های استان با همراهی کارشناسان اداره کل دامپزشکی استان، پایش سلامت و وضعیت بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان نیز رصد گردید.

به گفته رئیس نظارت بر امور حیات وحش محیط زیست بوشهر همه ساله در نیمه دوم سال و از اوایل آبان ماه، مهاجرت و زمستان گذرانی پرندگان آبزی و کنار آبزی از عرض‌های شمالی تر (به خصوص کشورهای شمالی ایران و منطقه سیبری) به مناطق جنوبی تر و تالاب‌های کشور صورت می گیرد که استان بوشهر نیز یکی از مهم‌ترین زیستگاه‌های زمستانی این پرندگان است.

درویشی اظهار کرد: مهمترین و بیشترین تعداد پرندگان مهاجر زمستان گذران در استان بوشهر شامل باکلان، کاکایی ها، پلیکان، حواصیل، فلامینگو، انواع اردک ها، درنا، سلیم، آبچلیک، غاز، لک لک، حواصیل و پرستوهای دریایی بوده اند.

این مسئول بیان کرد: سایت‌های آماربرداری در کشور با توجه به سوابق حضور پرندگان مشخص شده که در استان بوشهر چهار سایت شامل محلهای تالابی پارک ملی دریایی نای بند، پارک ملی دیّر- نخیلو و منطقه حفاظت شده مند، منطقه حفاظت شده حله و مناطق ساحلی و تالابی شهرستان بوشهر، مورد توجه سازمان بین المللی پرندگان (IBA) است.

گفتنی است استان بوشهر با توجه به دارا بودن حدود ۹۰۰ کیلومتر نوار ساحلی با تنوع بافت و شکل زیاد و جزایر بکر و غیر مسکونی، تنوع گیاهان آبزی و وفور مواد غذایی، زیستگاه مناسبی برای پرندگان آبزی و کنار آبچر است و حدود ۱۲۰ گونه از بیش از ۲۰ خانواده پرندگان زمستان گذران در استان بوشهر شناسایی و مشاهده شده اند و جمعیت عمده مهاجر آبزی را تشکیل می دهند. 

درویشی ادامه داد: با همکاری نزدیک بین دو مجموعه اداره کل محیط زیست و اداره کل دامپزشکی و با توجه به اهمیت پیشگیری و رصد بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان، طی گشت مشترک دریایی  وضعیت سلامت پرندگان مهاجر نیز مورد پایش قرار گرفته و هماهنگی های لازم جهت پیشگیری بهینه از بروز این بیماری صورت گرفت. 

رئیس اداره نظارت بر امور حیات وحش اداره کل حفاظت محیط زیست استان بوشهر همچنین با اشاره به اهمیت حضور و تنوع پرندگان در جلب اکوتوریسم، خواستار توجه و رونق بخشی فیلم و عکاسی در حوزه طبیعی و توسعه زیبایی شناختی، استمرار همراهی و مشارکت اجرای عموم مردم و طبیعت دوستان در میزبانی بهینه از این مهمانان گرانقدر در طول مدت حضورشان در مناطق تالابی استان شد. 

منبع: ایسنا

کلیدواژه: اداره کل دامپزشکی باکلان لک لک خلیج فارس بندر بوشهر خلیج فارس استان بوشهر حواصیل فلامينگو استان بوشهر محیط زیست اداره کل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۸۸۰۷۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اردیبهشت ماه، زمان کنترل و کاهش خسارت کرم خراط درختان گردو

به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز یزد، نعمت ا... جعفری گفت: آفت کرم خراط گردو به دلیل عوامل تنش زا از جمله خشکسالی‌های پی در پی در اکثر باغات گردو شهرستان اشکذر مشاهده شده است که جهت کنترل به موقع این آفت، کارشناسان، ضمن بازدید و پیگیری جهت برگزاری دوره‌های آموزشی – ترویجی، اطلاع رسانی لازم را به کشاورزان دهستان خضرآباد، نسبت به ارائه راهکار‌های مناسب جهت مبارزه با آفت، داشتند.    نعمت ا... جعفری بیان کرد: با توجه به گرم شدن تدریجی هوا، فعالیت لارو‌های کرم خراط موجود در داخل دالان‌های لاروی تنه و شاخه‌های درختان گردو آغاز شده، که این دالان‌ها و سوراخ‌های تنه درخت، با ترشح شیرابه سیاه رنگ و یا ریزش فضولات نارنجی رنگ در پای درخت مشخص است و می‌توان به راحتی در طول فروردین و اردیبهشت ماه، آفت را کنترل و نسبت به کاهش خسارت اقدام کرد.   وی افزود: با توجه به زمستان گذرانی آفت به صورت لارو داخل تنه و شاخه‌های اصلی درختان، جهت از بین بردن لارو‌های زمستان گذران، هرس مناسب و حذف سرشاخه‌های آلوده و خشک و نیز سوزاندن کامل آنها در اواخر پاییز و اوایل زمستان در کوتاه‌ترین زمان ممکن ضروری است.   کارشناس حفظ نباتات مدیریت جهادکشاورزی شهرستان اشکذر، هم به عوامل کنترل و کاهش خسارت لارو کرم خراط اشاره کرد و گفت: یکی از راه‌های نابودی لاروها، استفاده از سیم مفتولی نرم و انعطاف پذیر با حرکات دورانی داخل دالان‌های لاروی است و بعد پنبه مسموم در داخل دانال‌ها قرار داده و برای پوشاندن این دالان‌ها از چسب مخصوص استفاده می‌گردد.   وی افزود: کمبود آب و ایجاد تنش‌های آبی حتی برای یک دوره آبیاری در ماه‌های گرم سال، مهمترین عامل در جلب این آفت است؛ بنابراین دادن آب به خاک در دوره‌های مشخص و لازم اولین شرط در پیشگیری و کنترل است. حشرات چوبخوار قادرند درختان ضعیف را از فواصل دور تشخیص داده و به ضعف آنها پی ببرند بنابراین درختان ضعیف را می‌بایست با تغذیه مناسب و افزودن مواد آلی و کود‌های دامی، پتاسه و فسفره در پائیز و زمستان همراه با شخم عمیق در سایه انداز درخت تقویت کرد.   لیدا فرهمند ادامه داد: استفاده از روش شکار انبوه با بکار گیری از تله فرمونی یکی دیگر از روش‌های کنترل آفت می‌باشد که در این روش به ازای هر هکتار ۱۰ عدد تله دلتا محتوی فرمون پروانه ماده، کار گذاشته می‌شود که بهتر است تله‌ها سبز رنگ باشند و در درختان با ارتفاع بالای ۶ متر در زیر محدوده کانوپی درخت گذاشته شود.

دیگر خبرها

  • خراسان شمالی میزبان پرندگان مهاجر عبوری است
  • اردیبهشت ماه، زمان کنترل و کاهش خسارت کرم خراط درختان گردو
  • اهدای بیش از ۵ هزار اصله نهال حرا به محیط زیست استان بوشهر
  • صحنه ای زیبا از تخم‌گذاری یک پرنده روی آب در تالاب انزلی | ویدئو
  • تخم‌گذاری پرنده کشیم بزرگ در تالاب بین‌المللی انزلی + فیلم
  • کلاس‌های تخریبی دانش‌آموزان و معلمان را عذاب می‌دهد
  • زیرساخت‌های بندری استان بوشهر تقویت می‌شود
  • بازدید از اداره اتباع استان گلستان
  • آشیانه سازی و تخم گذاری پرنده کشیم بزرگ در تالاب بین المللی انزلی
  • اعتبارات خوبی برای به آموزش و پرورش بوشهر اختصاص یافت